KOKW Hoofding

 
bid&doc
U bent op pagina : WELKOMpagina.
 
 
 
 
 
 
Twitter Facebook Wikipedia qr
 
 
Mededeling over de Privacy
hier downloaden
Privacyverklaring en Cookie Policy hier downloaden
Recht op verzet hier downloaden
Indien je niet over “flash player” beschikt op uw tablet of smart phone en aldus geen "keuze lijst" hierboven, klik dan hier om op onze Sitemap te komen en zo een keuze te maken naar pagina's zonder het gebruik van flash player"

 

 

WELKOM op de website van de K.O.K.W. (v.z.w)

De KONINKLIJKE OUDHEIDKUNDIGE KRING VAN HET
LAND VAN WAAS

Wil je meer weten over de doelstelling en werking van deze kring, klik dan"hier voor Werking K.O.K.W"

Bent u lid van de K.O.K.W. en wil je direct de "Agenda", raadplegen, klik dan "hier voor Agenda K.O.K.W."

Wenst u iets te raadplegen in onze bibliotheek of documentatie-centrum, maak dan vooraf een afspraak met de desbetreffende verantwoordelijke of contacteer ons via info@kokw.be

Op die manier kan de collectieverantwoordelijke het gevraagde materiaal opzoeken en klaarleggen tegen het afgesproken tijdstip.

Klik hier naar de pagina met de oplijsting van de verantwoordelijkheden van de bestuursleden. In de rechterkolom staat telkens een directe link met betrokkene per email, of kies algemeen voor info@kokw.be.

pomp klein

7 september 2018 om 10 uur (Cipierage)

Inhuldiging Pomp

De pomp van de vismarkt destijds
krijgt een nieuwe bestemming

meer info

Klik hier voor vergroting

Ledenreis naar LUIK op 28 april 2018

luik
klik hier naar Fotos
Kathedraal en Wapens
Klik hier naar Fotos
Centrum en Glas
MEDEDELING van de KOKW

 

PRIVACY-voorwaarden

Privacywetgeving:

Deelnemen aan activiteiten van de KOKW

Wet van 8 december 1992
tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens. En het gewijzigd art. 23-36bis door de wet van 3 december 2017, art. 109 inwerkingtreding op 25-05-2018, ingevolge de Europese “General Data Protection Regulation”, afgekort GDPR  in het Nederlands “Algemene Verordening Gegevensbescherming” (AVG)


De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een geheel van regels om de gegevens van personen uit Europese lidstaten beter te beschermen. Deze wetgeving trad in dienst op 25 mei 2108. Deze AVG is het resultaat van een herziening van een bestaande wet en houdt beter rekening met nieuwe ontwikkelingen zoals e-mail, sociale media en cloudwerken.

Vanaf 25 mei 2018 moeten bedrijven, en organisaties (waaronder de KOKW) die persoonsgegevens verzamelen voldoen aan de nieuwe privacyregels.

Persoonsgegevens zijn gegevens over een identificeerbaar natuurlijk persoon zoals naam, adres, leeftijd, geslacht, e-mailadres, adres, beeld en/of geluidsopnames, enz. Het verwerken van deze persoonsgegevens bestaat uit het verzamelen, bewaren, wijzigen, raadplegen, verspreiden en verwijderen van deze persoonsgegevens.

Wat betekent de AGV voor de KOKW  

Voor de organisatie van de eigen activiteiten en de registratie van de deelnemers verzamelt de K.O.K.W.-persoonsgegevens welke gegevens ze enkel gebruikt voor haar eigen communicatie met het betrokken lid en voor de communicatie onder de leden en het bestuur onderling, en louter met als doelstelling de bedoelde activiteit op zichzelf.

Deze gegevens worden niet aan derden bezorgd, noch verspreid, noch verkocht.  

Als KOKW gaan wij er van uit dat U geen bezwaar hebt dat wij u verder digitaal of per post onze nieuwsbrieven toesturen of u uitnodigen op KOKW activiteiten.

Wenst u deze toestemming, na lezing van onze privacy-voorwaarden te weigeren, dan kan dit meedelen aan het secretariaat van de K.O.K.W. via info@kokw.be of per brief aan KOKW Postbus 144 9100 Sint-Niklaas of digitaal. Wat ook zal inhouden dat u niet geacht wordt nog aan de bedoelde activiteiten deel te nemen.  

Onze KOKW privacy-voorwaarden kunt u hier downloaden.

Tijdens een activiteit worden mogelijks ook foto’s genomen welke kunnen worden opgenomen in publicaties van de KOKW, verschijnen op de website van de KOKW of op de facebookpagina van de KOKW. Door uw deelname aan de activiteit verklaart u dat je geen bezwaar hebt dat er foto’s worden genomen, en deze voor publicatie op KOKW verslagen, sites en dergelijke worden gebruikt.

Het staat u steeds vrij tijdens de activiteit zich niet op te stellen voor groepsfoto(’s), of uitdrukkelijk de KOKW-fotograaf of KOKW-fotografen bij de aanvang van de activiteit te vragen niet gefotografeerd te worden.



 


Mercator globe (earth) by Geography UGent 3D on Sketchfab

Hier mag je er echt eens aankomen, in het museum niet !

About this model

This globe is part of KOKW’s collection of Mercator globes. They can be visited at the Mercator museum in Sint-Niklaas (Belgium). The creation of the 3D model of this globe was also the subject of the following paper: Stal, C., De Wulf, A., De Coene, K., De Maeyer, P., Nuttens, T., & Ongena, T. (2012). Digital representation of historical globes: methods to make 3D and pseudo-3D models of sixteenth century Mercator globes. The Cartographic Journal, 49(2), 107-117.

 

globes

Globes naar Willem Jansz. Blaeu (1571-1638 ) Amsterdam
Kulturhistorisch Museum Katharinenklöster Stralsund (De)

Met hun doormeter van 46 cm behoren ze tot de grootste ter wereld

Klik op foto voor vergroting

 

 

ChrisDeBeer

Chris De Beer Voorzitter

Voorwoord bij het nieuwe Logo en Huisstijl

 
 

DOCUMENTATIE CENTRUM

Zaterdagen 9u30 tot 12u30

Documentatie centrum
gesloten op


Tijdelijk gesloten wegens leegmaken huis Janssens vanaf September 2016

 
 
USB 's
usb

Al onze beschikbare USB's met de Annalen van 1861 tot 2008 op één USB, zijn helaas op.

Problemen met openen van de USB files, lees dan deze tekst hier

ACTIVITEITEN KOKW
MEDEDELINGEN
 
Oratorianen in het Waasland:
Voordracht Ludo Hemelaer
slides presentatie hier Nu ter beschikking, kijk naar 9 oktober 2013.
 

Ledenreis 2018 op 28 april 2018 met als bestemming Luik

Hier foto's

 

Boekvoorstelling
Notaris Clement SSB

op 18 mei 2018 19:30u
Moerbeke: Kerk Kruisstraat

Sfeerbeelden boekvoorstelling en lezing

 

SAVE THE DATE

6 september 2018 : 20 uur

Rondleiding aan de tentoonstelling
"Het Kamp van Lokeren"

Museum Lokeren

SAVE THE DATE

7 september 2018

Inhuldiging Pomp
10 uur Cipierage

De pomp van de vismarkt destijds
krijgt een nieuwe bestemming

 

SAVE THE DATE

8 september 2018

Open monumentendag

10-18 uur Huis Janssens

Een blik op het Huis Janssens voor de binnenrenovatie werken

 

SAVE THE DATE

VOORSTELLING ANNALEN 2018

Zondag 21 oktober

SVK Sint-Niklaas

 

SAVE THE DATE

Clement Heirman een Wase spion

Lezing door Rudi De Clercq
15 november 2018

Foyer, Paul Snoekstraat 1  20u

meer info

 

SAVE THE DATE

Oorlogsaffiches
Je moet het maar meemaken!

Lezing Sandra Vancauwenberghe
22 november 2018

Foyer, Paul Snoekstraat 1 20u

meer info

 

NOSTALGEO
historisch beeldmaterieel klik hier

i.s.m de KOKW

 

TOPSTUKKEN K.O.K.W.
een nieuwe pagina

 

De Heemkundige Kring D'Euzie uit Stekene is begonnen met zijn geboorteregisters van het Waasland op hun website te plaatsen. Een link naar deze is hieronder aangegeven.

CARTESIUS website

De mooiste kaarten, plannen en luchtfoto’s van België en Midden-Afrika online.
Een unieke samenwerking van het Nationaal Geografisch Instituut, de Koninklijke Bibliotheek, het Rijksarchief en het Koninklijk Museum van Midden-Afrika.

klik hier voor directe link

Je dacht dat je wist hoe de wereld eruitzag,
maar Mercator heeft ons een flink verkeerd wereldbeeld bezorgd

 

Mercator Duisburg
Mercator Matinéen
,
DUISBURG De


Uitzonderlijke tentoonstellingen en voordrachten in Duisburg in 2018
Overzichtsbrochure

Voordracht over Keppler
Zondag 8 april 2018 in Duisburg (De)

Klik hier voor meer info

wordt het huis van Mercator
weer opgebouwd ?:
klik hier
Brochure

K.O.K.W. Blogt

Wenst u als bestuurder of lid van de K.O.K.W. iets relevant op te laten opnemen op deze site, dan kan je dit bericht doorsturen met dit mailadres
(uw naam en adres opgeven a.u b)

Ga naar de blogs

 

 

Site het laatst aangepast : 5 augustus 2018
 
onderlogo