KOKW Hoofding

en Francais

in English

Objecten

lei

schild

spinnewiel

beker
schoen

dame in blauw

Vrouw met blauwe strik (nr: SN.0172)Pierre Van Havermaet

medaille
U bent op pagina : Documentatiecentrum / MovE
 
Homepage
Werking van de Kring
Agenda en Nieuws
Documentatiecentrum
 
Recente Publicaties
Jaarverslagen
Archief Collecties
 
 
Mercatormuseum
SteM (museum)
 
 
Contactgegevens
Lidmaatschap
Links
 
Twitter Facebook Wikipedia  
 
Sitemap

 

 

 

MovE >> Museum in zicht >> Erfgoed in zicht

Naar een digitale inventaris:

Lollepotten, patacons, uithangborden, Delftse tegels, vuurwapens, rouwborden, maar ook een mooie collectie prenten en vlaggen van het Waasland, dit alles en nog veel meer maakt deel uit van de uitzonderlijke erfgoedcollectie van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas (K.O.K.W.)

Het grootste deel van de objectencollectie bevindt zich in Huis Janssens - “het museum” in de Zamanstraat en de zetel van de K.O.K.W. Een projectmedewerker registratie van Erfgoedcel Waasland realiseerde dankzij een b(l)oeiende samenwerking tussen de K.O.K.W., de Stedelijke Musea Sint-Niklaas en Erfgoedcel Waasland een digitale inventaris van de objectencollectie.

Het project dat liep van juni 2008 tot november 2009 zorgde meteen ook voor een digitale ontsluiting via de website van Museum in Zicht, een initiatief van MovE (Musea Oost-Vlaanderen in Evolutie). Het samenwerkingsverband MovE, gevormd op initiatief van de provincie Oost-Vlaanderen, brengt Oost-Vlaamse musea en erfgoedverenigingen samen rond digitale collectieregistratie en de ontsluiting hiervan voor het publiek. De indrukwekkende objectencollectie van de K.O.K.W. kon in dit verhaal niet ontbreken. Je kon zelf de lollepotten, vlaggen en patacons uit de KOKW collectie op de website museuminzicht.be. bekijken

Evenwel, sinds 2012 werken Oost- en West-Vlaanderen nauw samen en vaarden ze samen onder de vlag Erfgoedinzicht. Een van de resultaten was een nieuwe website voor roerend erfgoed : erfgoedinzicht.be.
Daar vind je opnieuw het aanbod van de collecties en het aanbod van alle Oost- en West Vlaamse aangesloten musea. Museuminzicht.be wordt niet meer aangepast en zal in de loop van 2016 definitief verdwijnen.

Wenst u verbonden te worden met deze Erfgoedinzicht website klik dan op het logo hieronder. Voor de K.O.K.W verzameling kiest u bij de pop-up, in de zoekterm "KOKW". U zult merken dat wij als meer dan 4300 voorwerpen hebben ingegegeven, en alle dagen komen er nog bij.

erfgoedinzicht

Klik daarna op het "aantal collecties", en je zit ze langzaaaaaaamaan allemaal verschijnen

 

 

 

 

Terug naar bovenaan de pagina

sublogo